Uncategorized

İzmir Lise Taban Puanları 2024 Ne Zaman Açıklanacak?

İzmir’de liseye geçiş yapacak öğrenciler ve velileri, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2024 sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak tercih dönemi öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor. İzmir’deki Anadolu liseleri, Fen liseleri, İmam Hatip liseleri ve diğer lise türlerinin taban puanları ve yüzdelik dilimleri, tercih sürecinin en önemli unsurları arasında yer alıyor. Peki, İzmir LGS 2024 taban puanları ve yüzdelik dilimleri ne zaman açıklanacak?

İzmir Lise Tercihleri İçin Gözler MEB’de

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen LGS sınav sonuçları, 28 Haziran 2024 Cuma günü ilan edilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler, elde ettikleri puanlara göre tercih listelerini oluşturmaya başlayacaklar. İzmir’deki liselere yerleşebilmek için tercih yapacak öğrenciler, liselerin 2024 yılı taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini merak ediyor.

İzmir LGS 2024 taban puanları ve yüzdelik dilimleri, tercih süreci tamamlandıktan ve ek yerleştirmelerin ardından netleşecek. Ancak öğrenciler, MEB’in yayınladığı önceki yıl taban puanları ve yüzdelik dilimlerini inceleyerek tercih sürecinde fikir edinebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu